Kraljeva voda

Zlatibor je s razlogom jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Na području ove planine susreću se kontinentalna i mediteranska vazdušna strujanja, koja za rezultat daju umerenu klimu, čist vazduh lišen vlage, nizak nivo vazdušnog pritiska i ultraljubičastog zračenja.

 

 

Na Zlatiboru su brojni izvori hladne lekovite i mineralne vode. Neki od njih su Hajdučka česma i Hajdučica u Murtenici, Zaogline pod Čigotom, Dunjića vrelo u Stublu, Pašića vrelo u Čajetini, Jovanova voda u Alinom Potoku, Kulaševac i Đurkovac na Kraljevim Vodama, Đurovića česma Tornik, kao i mnogi drugi.

Kraljeva VODA izvire na planini Zlatibor na nadmorskoj visini od oko 1000 metara daleko od naseljenog i urbanog područja. Kraljeva VODA je čista prirodna izvorska voda koja se bez ikakve prerade flašira na samom izvoru. Po svom sastavu je slabomineralna voda i može se konzumirati u neogranicenim količinama jer ne opterećuje organizam. Hemijski elementi se nalaze u potpuno disosovanom odnosu koje organizam lako apsorbuje. Veoma nizak nivo Natrijuma (postoji samo u tragovima)

Spada u grupu Magnezijumskih voda koje su vrlo retke i cenjene. Optimalna alkalnost, te niska mineralizacija ovoj vodi daju izuzetnu pitkost. Odnos magnezijuma i kalcijuma je 3:1 što se smatra optimalnim odnosom za apsorpciju oba elementa. Blag diuretski efekat praćen njenom alkalnošću omogućava da se višak vode brzo eliminiše putem bubrega.

Kraljeva VODA može se konzumirati u neograničenim količinama, jer ne opterećuje organizam, a hemijski elementi se nalaze u odnosu koje organizam lako apsorbuje.

uporedni-prikaz

senka-1